Moderne hæklet mormor-dug

Jeg har haft utrolig svært ved at finde ud af, hvad jeg skulle give min mor i julegave i år. Hun ønsker sig ikke noget, og jeg har hæklet både et tæppe og to puder til hende. Derudover har hun fået flere sjaler, så det har hun heller ikke rigtig brug for.
Jeg fandt så ud af, at jeg ville hækle noget lidt mere fint til hende. Hun bruger små lyseduge til at lægge under lamper, figurer osv. på hendes skabe, så jeg tænkte, at sådan noget i den stil kunne hun jo nok godt bruge.
Det blev til disse to ting.

DSC_0009
DSC_0001

Den øverste har jeg lavet før. Du kan finde link til opskrift, garnvalg osv. her.
Den nederste var mit første større projekt hæklet på en tynd nål. Jeg valgte en nål 1½ og OnLine Filetta garn i lyseblå. Jeg brugte et nøgle garn, men der var desværre ikke nok på nøglet til, at jeg kunne få lavet den sidste afsluttende kant :/ Jeg synes dog ikke, at det gør den store forskel, så det er helt okay 🙂 Jeg har bandet og svovlet, pillet op og været vildt frustreret over at hækle den dug. Men jeg fik den færdig, og jeg er stolt af det færdige resultat. Opskriften på dugen findes her. Der er ingen tvivl om, at jeg skal hækle den igen. Forhåbentlig ryger der ikke så mange grimme gloser ud af munden på mig næste gang 😉

Dette indlæg blev udgivet i Håndarbejde, Hækle og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

4 svar til Moderne hæklet mormor-dug

 1. maybritt Nykjær skriver:

  forstår dig udmærket, har brugt det garn de anbefaler og mangler også den sidste omgang. Jeg har også måttet pille op, men man skal være en erfaren hækler da opskriften er fuld af fejl.

  • Line skriver:

   Tænk at der allerede er gået tre år, siden jeg hæklede den dug :O Det føles, som om det var i går – jeg kan stadig huske alle mine kvaler 😀 Og min mor er utrolig glad for dugen og bruger den hver dag på spisebordet <3

 2. Birgit Pedersen skriver:

  Jeg forstår godt I har bandet og svovlet.
  Jeg har også pillet op og hæklet igen.
  Jeg valgte at opgive, for jeg synes at omg. 8 med 3 om mellem de dobbelte stgm virker forkert når der på næste omg kun er 1. Det giver et helt forkert look

  • Bettina skriver:

   Åh, så er det ikke kun mig. Jeg er i gang nu og er begyndt at lede efter en anden at lave til min svigermor, for jeg magter ikke alle de fejl. Jeg kommer træt hjem fra en hel dag på arbejde, mad og 4 børn i alle aldre med hver deres behov. Så skal opskrifter altså bare spille når jeg endelig smider mig i sofaen med hækletøjet og en kop te….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *