Et par projekter blev færdige

Faktisk har det ene været færdigt længe. Jeg har bare ikke fået taget mig sammen til at tage et billede – det har jeg så nu 😉

Det drejer sig om et dejligt tørklæde hæklet i påfuglemønster. Et rigtig nemt mønster, når man først lige har fanget princippet i det.

DSC_0002

Tørklædet er ca. 180 cm langt. Det er hæklet af Drops Safran, et super lækkert og blødt bomuldsgarn fra Garnstudio. Jeg har brugt en hæklenål nr. 4,5.

Jeg har også fået strikket sokker. Det var noget, som jeg havde sat mig for, at jeg VILLE lære.
Jeg har aldrig været god til det der med at holde styr på 3-4-5 pinde på én gang. De få gange jeg har forsøgt, er det gået galt, og jeg er blevet hys og har lagt det fra mig igen. Det har dog irriteret mig grusomt, at jeg ikke kunne finde ud af det, for jeg vil så gerne strikke mine egne, lækre sokker.
Men nu har jeg endelig sat mig ned og har lært, hvordan man gør.

20140825_202956
20140826_210529
DSC_0004

Først skulle jeg lære at styre flere pinde end de to, som jeg er vant til. Det lykkedes til sidst at finde ud af, hvordan jeg skulle holde, placere pindene i forhold til hinanden osv.
Den næste store udfordring var hælen. Og jeg indrømmer gerne, at det tog en del forsøg, før jeg endelig fattede princippet – jeg fik så at sige en aha-oplevelse 😉 Og på de strømper her er hælen ikke engang perfekt – eller i hvert fald ikke, som jeg vil have den. Så det arbejder jeg lige videre med på de næste sokker.
Behøver jeg at sige, at jeg var pavestolt af mig selv, da den første sok kom af pindene? Og sok nummer to var ingenting og blev strikket på rekordtid 😉
Der skal flere sokker af pindene. Mit garnlager bugner af sokkegarn – indkøbt i spændt forventning om, at jeg ville lære det 😉

Sokkerne er strikket på pinde 2½ (jeg bruger KnitPro Cubics – det er firkantede træpinde, og jeg føler, at jeg har bedre styr på garnet med de pinde, da garnet ikke glider af). Garnet er strømpegarn fra Netto, og jeg har brugt knap 2 nøgler (ca. 60 gram i alt til det par sokker).
Opskriften har jeg fundet her.

Dette indlæg blev udgivet i Håndarbejde, Strikke og tagget , , , , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *