Retro grydelapper

I en gruppe på Facebook fik jeg fingre i opskriften på de fedeste og lækreste retro grydelapper 🙂 Og de skulle selvfølgelig prøves 😉

DSC_0006
DSC_0007

Da grydelapperne her var tiltænkt som en lille indflyttergave til min yngste nevø, så blev jeg da også nødt til lige at hækle et par karklude til også 🙂

DSC_0005
DSC_0008

Sættet blev rigtig godt modtaget, og jeg håber da, at de unge mennesker bliver glade for det 🙂

Grydelapperne er hæklet i dobbelt 8/4 bomuldsgarn fra Søstrene Grene på en nål 3,5. To nøgler grundfarve giver én grydelap. Da jeg har valgt at hækle sættet i to forskellige grundfarver, har jeg haft nok i den modsatte grundfarve til at bruge som kontrast på den modstående. Ellers skal man bruge et enkelt nøgle til kontrastfarven.
Jeg har desuden valgt at sy “stjernerne” i dobbelt tråd. Her kan man sagtens vælge kun at bruge en enkelt tråd.

Karkludene er også hæklet i 8/4 bomuld fra Søstrene Grene. Jeg bruger et nøgle pr. klud, og de er også hæklet på nål 3,5.

Jeg er helt vild med bomuldsgarnet fra Søstrene Grene. Det er blødt og lækkert, og man kan få det i mange fede farver. Eneste minus ved at bruge dette garn er, at der jævnligt skiftes ud i farverne i butikkerne. Derfor skal man sørge for at købe rigeligt garn i de(n) farve(r), som man hækler med, hvis man vælger at bruge det til større projekter.

Dette indlæg blev udgivet i Håndarbejde, Hækle og tagget , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *