FODMAP franskbrød

Manden min har været lidt efter mig, fordi han var frustreret over ikke at kunne lave mad med rasp 😉
Derfor har jeg nu bagt disse to grove brød, som – efter et par små smagsprøver 😀 – skal laves til rasp, så vi kan få skinkeschnitzler, krebinetter (jeg kalder dem altså karbonader!) og kyllingenuggets igen.

Speltfranskbrød

Opskriften har jeg fra Amos store fødselsdagsbagebog (tror jeg den hedder – jeg gider ikke lige hente den på hylden).
Jeg har så byttet det gængse hvedemel ud med grahamsspeltmel og sigtet speltmel. Husk at man ikke skal bruge helt den samme mængde speltmel som hvedemel, da speltmel suger mere væske 🙂 Så jeg tilsætter altid melet lidt ad gangen, indtil dejen har den – for mig – rette konsistens.
Igen har jeg koldhævet dejen, så der er kun brugt den halve mængde gær.
Brøddene blev gode – dejlige luftige og med en lækker smag. Ja, for når der er nybagt brød, så skal man jo smage 🙂
Men resten skal altså tørres og laves til rasp 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Mad og bagværk og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *