FODMAP-venlig pizza med kartoffel, kalkunbacon og mozarella

Nu har jeg levet efter principperne i FODMAP-diæten i en uge.
Og selvom jeg i starten mente, at det var da meget nemt, så har jeg alligevel skiftet mening.
Det er sq svært!
For der er “forbudte” ting i alt muligt, som man slet ikke troede!
De ting jeg kan spise er blevet gevaldigt indskrænket, og det kræver altså en del tankevirksomhed, når der skal planlægges aftensmad, frokost, morgenmad, mellemmåltider osv.
Men jeg lærer hver dag. Og jeg udelukker hele tiden flere ting.
Og vigtigst af alt – der er ro i min mave! Jeg sidder ikke på toilet med ondt i maven og diarré 3-5 dage om ugen. Jeg har på intet tidspunkt været oppustet i denne sidste uge. Kort sagt – det har været en stor succes for mig at udelukke en hel del fødevarer, som min mave åbenbart ikke kan tåle.

Her til aften skulle vi så have hjemmelavet pizza.
Min mand og bonus ville gerne have pizza med kebab, men da jeg ikke må få kebab-kød, så måtte jeg finde på noget andet.
Min mand og bonus fik så en pizza med almindelig pizzabund og kebab-kød, mens jeg fik en FODMAP-venlig pizza med kartoffel, kalkunbacon og mozarella.

Pizza

Bunden er lavet af en opskrift fra en gammel Karolines Køkken kogebog. Jeg har så udskiftet hvedemelet med speltmel og tilsat ½ spsk kokosfibermel samt ½ dl hørfrø.
Fyldet er lavet af tomatsovs uden løg og hvidløg men med salt, peber og basilikum. Herpå tynde skiver af kartofler, kalkunbacon og mozarella 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Mad og bagværk og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *