Jeg er ærlig talt ved at være træt af…

… hele debatten omkring hunde, hundehold og hundeloven.
Lidt underligt måske, når jeg nu selv er ejer af to pragteksemplarer af disse menneskets bedste ven 😉

Men…
Jeg er bare så træt af, at folk råber op om, hvilket ansvar man har som hundeejer.
Og ja, vi har sq et stort ansvar!
Vi er ansvarlige for, at vores valg af kæledyr ikke er til unødig gene for andre mennesker omkring os.

Jeg påberåber mig at være en ansvarlig hundeejer.
Jeg samler op efter mine hunde. Dvs. der bliver ikke lige efterladt et “visitkort” på fortovet på villavejene osv. Selv ved tynd afføring forsøger jeg at samle så meget som muligt op. Og det er endda til trods for, at jeg faktisk ikke har pligt til at samle op på villavejene, hvor det er lodsejer, der har pligten til at renholde. Men jeg gør det alligevel, fordi jeg føler mig ansvarlig for, om min hund går og griser på fortove, stier, veje osv.
Mine hunde bliver luftet i snor – medmindre jeg lufter dem i et fritløbsområde. Derfor løber mine hunde ikke hen og generer andre mennesker. De løber heller ikke hen til andre hunde. De jagter ikke løbere. De jagter heller ikke cyklister.
Mine hunde får ikke lov til at stå på altanen og gø. Første gang de gøer, bliver de kaldt ind. Prompte. Jeg vil ikke have det. Det er generende for vores naboer. Og jeg ønsker ikke at have to tosser stående på altanen og råbe “røv” efter alt, hvad der bevæger sig på parkeringspladsen.
Jeg går til træning med begge mine hunde. Og det fortsætter jeg med, indtil de er så gamle, at træning ikke længere er en fornøjelse og glæde for dem. Jeg går til træning både for mine hundes skyld, for min egen skyld og for mine medmenneskers skyld.
Jeg generer ikke andre ved at have hund. Mine hunde løber ikke rundt i kvarteret og skræmmer nogen. De løber heller ikke rundt i naboernes haver.

Jeg er ved at være træt af, at jeg konstant skal have at vide, hvordan JEG har et ansvar for, at min hund ikke bider eller generer andre. Uden at folk overhovedet er klar over, hvad jeg egentlig gør for netop ikke at genere nogen.
Det ER altså ikke mit ansvar, at nogen ikke kan finde ud af, at deres hunde ikke skal være løse, hvis ejeren ikke har kontrol over dem. Hvorfor skal jeg have at vide, at hvis mine hunde ikke bryder sig om, at fremmede hunde kommer hen til dem, når de er i snor, ja, så er det da MIG, der skal give mine hunde mundkurv på??? Ikke på vilkår om jeg vil acceptere, at mine hunde skal straffes for, at andre er nogle tågehorn og åbenbart ikke har omtanke for deres egen hund! Jeg bliver jo heller ikke straffet, hvis jeg kører over for grøn, men bliver påkørt af en anden bilist, der kører over for rødt!
Hvorfor er JEG en uansvarlig hundeejer, hvis mine hunde vælter et barn, der uden varsel kommer over til mine hunde og vil klappe? Hvor er det der med lige at spørge blevet af? Hvornår forsvandt det ud af den almindelige børneopdragelse?

Er det for meget forlangt, at alle hundeejere – uanset hvem det så end er – lige stopper op og tænker sig om? Lige griber i egen barm og tænker over, om de måske selv har en smule ansvar for det, der sker med og omkring deres hund?

Og er det for meget forlangt, at ikke-hundeejere indimellem lige stopper op og faktisk anerkender, at der er nogle mennesker, som godt kan finde ud af at holde hund?

*BØVS*

Dette indlæg blev udgivet i Hundene, Samfund og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *