Amaryllis

I julen 2011 købte jeg for mine første to Amaryllis. Det var ikke en blomst, som jeg kendte noget til – men flot er den sq! Så selvfølgelig skulle jeg da have sådan nogle.
Da de var afblomstret stillede jeg dem ind i vindueskarmen i gæsteværelset. Og så håbede jeg ellers på, at de ville berige mig med flere blomster julen efter.
Men nej – der kom intet. Den ene begyndte at tabe bladene. Det samme gjorde den anden. I starten af året gad jeg ikke det pjat mere. Jeg stoppede med at vande og kigge til dem. De stod bare i vindueskarmen og ventede på, at jeg tog mig sammen til at smide dem ud.

Men for tre-fire uger siden opdagede jeg, at den ene var begyndt at sætte blade. Okay – så skulle den da i hvert fald ikke smides ud. Og den ser nu sådan ud:
DSC_0004

Jeg tjekkede for en sikkerheds skyld den anden, som dog stadig havde ét enkelt blad tilbage. Her så det også ud til, at der var nye blade på vej, så også den er blevet benådet og har fået lov at blive 🙂

Jeg har så opdaget, at nummer to ikke er ved at sætte blade. Næh nej. Den er i stedet i gang med at sætte knop til blomster! Jeg blev SÅ glad, da jeg opdagede det.
Billedet her er taget for lige knap en uge siden, og her en af dagene prøver jeg lige at tage et nyt billede, for den er vokset helt utrolig meget! Og jeg har i dag opdaget, at den ikke nøjes med at sætte én knop. Der kommer sandelig to 😉
DSC_0003

Jeg glæder mig rigtig meget til at se dens blomster.

Dette indlæg blev udgivet i Planter og natur og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *