Planter og blomster

Det er ingen hemmelighed, at jeg elsker blomster og planter. Jeg er mest til den indendørs slags, og jeg elsker at nusle og pusle om dem.
Én af mine ynglingsplanter er og bliver Orkidéen, og indtil jeg desværre fik skjoldlus i de fleste af dem, havde jeg temmelig mange. Jeg har nu to tilbage med skjoldlus (jeg lader dem stå og blomstre i en vindueskarm for sig selv, indtil de er afblomstret – så ryger de ud) og fire uden. Når engang dem med skjoldlus er afblomstrede og smidt ud, så er det planen at min “samling” skal udvides igen.

Men jeg har også mange andre planter. Og jeg elsker at komme i Plantorama og gå og kigge planter – og købe nogen 😉 Nu forsøger jeg så vidt muligt at sørge for, at jeg altid har plads til de planter, som jeg køber.

Sidst jeg var i Plantorama – for et par uger siden – fik jeg købt lidt planter til de hylder, som vi har hængt op i påsken. Desuden manglede jeg lidt grønt til vindueskarmen i soveværelset.

Jeg fik købt en Eucalyptus – den skulle holde myggene væk, og så er det faktisk en okay pæn plante 🙂 Overraskende nok, så stinker den på ingen måde. Der er en meget svag duft af eucalyptus omkring den, men man skal virkelig tæt på for at kunne lugte det.
Herudover tæller min vindueskarm i soveværelset en lettere afdanket Lykkekastanie, som jeg bare ikke kan finde ud af at få liv i igen. Den havde det pragtfuldt og var virkelig flot, mens vi boede i den gamle lejlighed, men efter at vi flyttede for lidt over fire år siden, er det bare gået ned ad bakke med den 🙁 Lige nu giver jeg den en sidste chance, inden jeg giver op og smider den ud.
Min Hoya Carnosa – som jeg fik fra en kollega – står også i soveværelset. Den stortrives og der kommer flere og flere nye små blade på den 🙂

Jeg fik ved mit sidste Plantorama-besøg købt en Passionsblomst. Det er ellers en plante, der helst skal stå ude i en udestue eller lignende, men jeg prøver lykken og har den stående i vindueskarmen. Lykkes det, så lykkes det – hvis ikke, så har jeg trods alt haft lidt fornøjelse af denne smukke blomst.
DSC_0001

Jeg fik også købt både Pletter I Luften og Hjerteranke – to hængeplanter, som jeg altid har været rigtig, rigtig glad for.

Og så disse to små nuttede Gerbera 😉
DSC_0002

Planter, planter, planter. Jeg elsker dem 😉

Dette indlæg blev udgivet i Planter og natur og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *